Consells bàsics d’higiene visual

Cada vegada més el nostre sistema visual està sotmès a condicions més exigents de visió. Ja des de petits la visió  propera esdevé molt important en el procés d’aprenentatge, i no només això, la demanda en visió propera és cada vegada més gran: dispositius mòbils, ordinadors…

Per mantenir la funcionalitat visual en bon estat us deixem algunes normes bàsiques d’higiene visual:

1-No t’apropis massa quan llegeixis o estiguis escrivint, la distància correcta és la que hi ha entre el teu colze i el puny.

2- Facilita una bona postura per llegir o escriure. Idealment la taula hauria d’estar inclinada 20º. Evita postures incorrectes com girar el cap, l’esquena o recolzar-te sobre la taula.

3-Cada vint minuts relaxa la vista i mira objectes llunyans, idealment en un espai obert.

4-Utilitza una llum general i també una centrada al text, però sense que t’enlluerni.

5-No miris la tele a una distància inferior de dos- tres metres i manté una bona postura. L’ habitació sempre amb llum, mai a les fosques.

6-Davant qualsevol signe que hi pugui haver una alteració en la visió cal anar a l’oftalmòleg. Mai és “massa aviat”.

Les revisions oftalmològiques rutinàries en adults són necessàries per la prevenció i diagnòstic de patologies oculars. En nens, quan no hi ha antecedents familiars ni sospita d’alteracions, les revisions oftalmològiques s’aconsellen entre els 3 i 4 anys d’edat.

A l’Institut Oftalmològic Trèdic t’oferim revisions oftalmològiques completes tant per adults com per nens, amb totes les proves complementàries necessàries. Vine a coneixe’ns.