COM TRACTAR L’UNGLA ENCARNADA

Què és?

La onicocriptosis o ungles encarnades es produeixen quan la làmina unguial es clava a la pell produint inflamació i infecció en alguns casos , les causes d´aquesta afecció son múltiples : mal tallat d´ungles , calçat molt ajustat, excés de suor sobretot en nens i adolescents, forma de caminar , etc.

Com es pot tractar aquesta afecció?

Hi ha dos tipus de tractaments per a les ungles clavades (onicocriptosis): el conservador i el quirúrgic.

– El tractament conservador es faria servir en casos lleus on no hi hagi infecció i sobretot en casos que no hi hagi granuloma que es quan hi ha hipertrofia de la pell ( molta inflamació). Consisteix en retirar un petit tros de espícula que produeix la molèstia , es realitza sense anestesia.

– El tractament quirúrgic consistiria en fer una petita cirurgia de caràcter ambulatori. Utilitzarem aquest tipus de tractament quan hi hagi presència de granuloma o quan les tècniques conservadores resultin poc efectives. Hi ha diverses tècniques per operar una ungla encarnada, però la matricectomia química és una de les més efectives, ja que evita en la majoria dels casos la recaiguda.

Como tratar la uña encarnada

Si pateixen aquesta afecció o tenen dubtes poden consultar al servei de podologia de TREDIC on som especialistes en tractar aquest tipus de problema, tant de manera conservadora com quirúrgica amb un gran èxit de solució.

 

Article del Sr. Marc García del Servei de Podologia de TREDIC